Heeej! :D Svunna tider!

Nu var det längesen man skrev här på bloggen, för min del. Man har velat göra inlägg om allt och alla men har inte känt att man har haft tiden på sin rätta sida.

Idag var jag hemma från skolan, hade ont i magen gå till pär i hagen å var yr men nu är det bättre! ;) Det är ju för skönt det. Tänkte göra ett litet inlägg om stamning snart, har tänkt på det länge men det har inte heller blivit av kommer alltid saker emellan, aja tur att man har något att göra iaf ;)

Helgen var toppen då jag träffade tre goa vänner, Elli, Sofia och Amanda ! <3 Underbara är de. Var mysigt satt å pratade å planerade lite resor, en när vi ska åka upp till Amanda som går i Kalmar på folkhögskola;) å en till sommarens framtidsplaner! ;) <3 får se vart vi bär oss av..

Just nu sitter jag å räknar matte, eller repeterar/räknar i fatt , andragradsekvationerna så man inte glömmer bort det när man nyss rätt ut det som man först tyckte var omöjligt!

Men ingenting är omöjligt det ska vi ha klart för oss.

Som att jag kommer att klara provet i Kulturhistoria som är i övermorgon, men det är intressant hur konsten var förr, stilarna, inom kläderna, arkitekturen, måleriet, skulpturerna så det ska nog gå bra ! ;) (Om man pluggar lite nu också och inte skriver mer på bloggen ;) hehe

Nu fick fingrarna skriva fritt men det är skönt att vara lite spontanios ibland;) Hehe ! 


Lite bilder på det som jag pluggar nu, (bla.) kul när man sett hur det ser ut i verkligheten så man kan känna mer samhörighet med sina anteckningar,..;) gammal arkitektur i Spanien


Älskar denna bilden när det gamla, svunna tittar ut mot det nya.









Om detta räknas som valv, vilket det borde göra så är det under Romansk stil, man ser det bättre om det är ett fönster som har "valv-form". (Medeltid!)

  Detta är      Arkader  -     Rad av valvbågar !   (kan vara hur lååång som helst ! )









Här ser man att det är valv bättre!


Krukor, gamla lite dålig bild men hoppas ni känner ljus-känslan iaf ;)






En brun Amanda spatserar.. :)






Tycker det känns häftigt att känna att folk gått här i andra tider...då detta var nytt å de levde under andra omständigheter..


Enoooormus kyrka! (Tänk vad mkt makt kyrkan hade förr..)






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0